Waarom lid worden?

Een slagerij besteedt een flink deel van de omzet aan de inkoop. Daarnaast kost deze inkoop zeeën van tijd. U bent misschien niet altijd even attent als het om inkoopprijzen gaat. Wat is het dan prettig als een vereniging als de WSK u daar op wijst en daarbij ook nog eens stevige kortingen bedingt. De WSK neemt u werk uit handen!

Hoe werkt de WSK?

De WSK is een vereniging die kortingsafspraken met grossiers en andere leveranciers maakt. Vaak gaat het om percentages, soms ook om staffelkortingen. Dankzij onze 150 aangesloten slagerijen kunnen we een stevige vuist maken. De bedongen kortingen krijgen de aangesloten leden per kwartaal terug, maar zij behouden zelf de vrijheid in te kopen waar ze willen.

Daarnaast inventariseert de vereninging de gemiddelde prijzen die slagerijen bij leveranciers betalen. Er zitten namelijk 150 inkopers bij de vereniging. Zit u fors boven de gemiddelde prijs, dan krijgt u van ons direct bericht.

De voordelen op een rijtje

  • Hoger rendement: U bespaart aanzienlijk op de inkoopkosten.
  • Transparantie: De prijslijsten van alle leveranciers wekelijks overzichtelijk gerangschikt. WSK informeert u actief over grote prijsverschillen. Dat houdt u, maar ook de leveranciers scherp.
  • Scherpte: Door de dagelijkse beslommeringen bent u soms minder attent op de geldenden prijze. De WSK houdt u scherp.
  • Tijdwinst: Het administratiekantoor van de vereniging regelt de facturatie en de uitkering van kortingen.
  • Overzicht: Uw inkoopvoordeel is eenvoudig te berekenen.
  • Inzicht in prijspeil: U wilt weten waar u met uw prijzen zit. De coördinator van de vereniging maakt periodiek een prijsvergelijking van de twintig meest ingekochte producten.
  • Gerichte informatie: De WSK beschermt leden tegen overtollige informatie. Alleen zinvolle zaken stuurt de vereniging direct door, zoals acties die leden extra korting bieden.
  • Zekerheid: Risico uitgesloten voor zowel u als voor de leverancier, want de leverancier dient een verzamelfactuur in bij WSK. Bij tijdige aanlevering heeft de leverancier een constante cash-flow. Betrouwbaarheid voorop!
  • Verrijking voor uw onderneming

Heeft u nog vragen?

Lees meer over onze werkwijze.

Keurslagerij Van Linschoten, Rotterdam

“Slagers moeten vanachter hun hakblok vandaan komen”

“De informatieavonden en inspraakavonden van de WSK zijn erg leuk en interessant. Ik leer altijd wat. Het is belangrijk dat slagers vanachter hun hakblok vandaan komen. De markt verandert voortdurend, dus je moet kennis vergaren.”

“Ik zit zelf niet heel erg bovenop de prijsverschillen. Daarom is de e-mail met varkensvleesprijzen handig: die bekijk ik altijd even om te checken wat het ergens anders doet.”

“Ik heb voordat ik me bij de WSK aanmeldde de voors en tegens goed afgewogen. Misschien is de contributie een drempeltje, maar de bonus die je per kwartaal opbouw liegt er niet om en geeft onder aan de streep een prachtig rendement. En met de automatische afschrijvingen heb ik geen probleem, die gaan altijd goed. Het scheelt je gewoon veel tijd.”